Naschoolse Opvang staat voor vrije tijd
School is voor de meeste kinderen intensief, daarom vinden wij het belangrijk dat de tijd op de BSO wordt ervaren als vrije tijd, net zoals kinderen vrije tijd hebben als zij thuiskomen uit school.
Wij zorgen er dan ook voor dat op onze BSO ’s van alles te doen en te beleven is. Zo is er een ruim aanbod aan materialen en wordt er met regelmaat activiteiten ondernomen en uitstapjes georganiseerd, die onze BSO ’s uniek maken. Stadsspeeltuin, het bijwonen van kookworkshops of het omtoveren van een ruimte in een spookhuis, het kan en mag allemaal op onze BSO’s.

Kinderen op de BSO denken en beslissen mee!
Op onze BSO ’s leren de kinderen dat hun stem telt; dat naar hun mening wordt geluisterd. Zo mogen de kinderen meedenken en meebeslissen welk groepsuitje er wordt gemaakt. Zelfs de jongste kinderen krijgen hierin een stem. Het uitje met de meeste stemmen wordt vervolgens georganiseerd.

De verschillende activiteiten die worden aangeboden zijn leuk, leerzaam en uitdagend.. Spelenderwijs oefenen kinderen hun motorische vaardigheden, hun cognitieve vaardigheden, hun sociale vaardigheden en nog veel meer.

Als uw kind huiswerk meekrijgt
Het kan voorkomen dat uw kind huiswerk meekrijgt van school. De leerkracht licht de pedagogisch medewerker hierover in. Op de BSO wordt een plekje gezocht waar uw kind rustig huiswerk kan maken. Als uw kind vragen heeft, kan een van onze pedagogisch medewerker uw kind begeleiden. Uiteraard zorgen onze pedagogisch medewerkers ervoor dat uw kind ook nog aan spelen toekomt.

Locaties BSO

OOIEVAARSNEST

WINGERD

NOORDERDRACHT

HONKY TONK

SINT JOZEF

SPORT BSO ROSKAM

SPORT BSO WESTFRIEZEN

KINDCENTRUM HET SPECTRUM

DE PONTONNIER