Eerste BSO en Spelenderwijs (VVE) groep Kinderopvang ‘t Herdertje
In 2001 zijn we gestart met buitenschoolse opvang (BSO) in basisschool Het Ooievaarsnest. We hebben hier een prachtige ruimte boven in de school beschikbaar voor 2 groepen kinderen vanaf 4 jaar. Tevens bieden we hier ook opvang in onze peutergroep Spelenderwijs (VVE). Hier kunnen kinderen zich (2-4 jaar) spelenderwijs voorbereiden op het basisonderwijs.

Op deze locatie bieden wij opvang voor kinderen in de leeftijd van 2-13 jaar.

Binnenruimtes
De Spelenderwijs groep maakt boven in de school gebruik een mooie ruimte. Op deze peutergroep bieden wij alle kinderen voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan en worden op die manier goed voorbereid op de basisschool.

In de grote BSO ruimte boven in de school hebben wij beschikking tot twee grote ruimtes. In een staat de keuken centraal en daar maken de kinderen graag gebruik van! Omdat er zoveel ruimte is op deze locatie, zijn ook hier mogelijkheden gecreëerd om de kinderen in diverse hoeken tot rust te laten komen, of juist lekker bezig te zijn. In ons kunstatelier zijn de kinderen creatief bezig met verf, hamers en spijkers; het kan allemaal.

Buitenruimte
De enorme buitenruimtes van en nabij de school worden veelvuldig gebruikt door de kinderen van de BSO om lekker buiten te spelen. Zij kunnen gebruik maken van de speeltoestellen op het schoolplein of een balspel beoefenen op het naastgelegen veld. De kinderen van de Spelenderwijs groep spelen fijn op het schoolplein van de kleuters.

Bereikbaarheid
Het Ooievaarsnest ligt in de wijk nabij onze locatie Dorpsstraat en is met de auto en fiets makkelijk te bereiken. Wanneer u met de auto komt, kunt u parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats. Als u met de fiets komt, kunt u deze buiten het hek van schoolplein neerzetten.

Het team
De pedagogisch medewerkers van Het Ooievaarsnest zijn meiden die weten hoe ze de kinderen een gezellige middag kunnen bieden en ook weten hoe zij de kinderen structuur kunnen bieden.
De pedagogisch medewerkers van de Spelenderwijs groep (VVE) hebben een onderwijsachtergrond en zijn gespecialiseerd in spelenderwijs leren. Zij werken nauw samen met het team van de school.