Eerste BSO en Spelenderwijs (VVE) groep Kinderopvang ‘t Herdertje
In 2001 zijn we gestart met buitenschoolse opvang (BSO) in basisschool Het Ooievaarsnest. We hebben hier een prachtige ruimte boven in de school beschikbaar voor 2 groepen kinderen vanaf 4 jaar. In een lokaal in de school zijn wij een aantal jaar geleden peutergroep Spelenderwijs (VVE) gestart. Hier kunnen kinderen (2-4 jaar) spelenderwijs kennismaken met het basisonderwijs.

Op deze locatie bieden wij opvang voor kinderen in de leeftijd van 2-13 jaar.

Binnenruimtes
De Spelenderwijs groep maakt beneden in de school gebruik van een schoollokaal. Dit is een grote lichte ruimte grenzend aan de gemeenschappelijke ruimte van de school en vlakbij de kleuterklas. In deze ruimte bieden wij spelenderwijs de mogelijkheid om kennis te maken met de kleuterklas. Op deze manier bereiden we de kinderen voor  op het basisonderwijs.

In de grote BSO ruimte boven in de school hebben wij beschikking tot twee grote ruimtes. In een staat de keuken centraal en daar maken de kinderen graag gebruik van! Omdat er zoveel ruimte is op deze locatie, zijn ook hier mogelijkheden gecreëerd om de kinderen in diverse hoeken tot rust te laten komen, of juist lekker bezig te zijn. In ons kunstatelier zijn de kinderen creatief bezig met verf, hamers en spijkers; het kan allemaal.

Buitenruimte
De enorme buitenruimtes van en nabij de school worden veelvuldig gebruikt door de kinderen van de BSO om lekker buiten te spelen. Zij kunnen gebruik maken van de speeltoestellen op het schoolplein of een balspel beoefenen op het naastgelegen veld. De kinderen van de Spelenderwijs groep sluiten aan tijdens het buitenspelen van de kleuters op het schoolplein.

Bereikbaarheid
Het Ooievaarsnest ligt in de wijk nabij onze locatie Dorpsstraat en is met de auto en fiets makkelijk te bereiken. Wanneer u met de auto komt, kunt u parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats. Als u met de fiets komt, kunt u deze buiten het hek van schoolplein neerzetten.

Het team
De pedagogisch medewerkers van Het Ooievaarsnest zijn meiden die weten hoe ze de kinderen een gezellige middag kunnen bieden en ook weten hoe zij de kinderen structuur kunnen bieden.
De pedagogisch medewerkers van de Spelenderwijs groep (VVE) hebben een onderwijsachtergrond en zijn gespecialiseerd in spelenderwijs leren. Zij werken nauw samen met het team van de school.