Gezond, gevarieerd én lekker
Kinderopvang ’t Herdertje vindt het belangrijk om kinderen gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden en dat zij gezond (leren) eten. Jong geleerd is oud gedaan.

Door op vaste momenten van de dag gezamenlijk aan tafel te eten wordt er een rustmoment gecreëerd, waarbij de kinderen en de medewerkers de tijd nemen om gezellig te eten en te drinken

Deze producten eten wij
Voor de diverse groepen (baby, peuter en BSO groepen) is een gevarieerde voedingslijst samengesteld met daarop producten die de medewerkers aanbieden. De kinderen krijgen allerlei soorten fruit aangeboden van zoet tot zuur, zodat zij diverse smaken leren kennen. Daarnaast bieden wij veel rauwkost aan als tussendoortje of als lekkernij bij de lunch. Denkt u hierbij aan olijven, tomaat, komkommer, paprika, radijsjes, selderij en nog veel meer.

Wij zorgen ervoor dat de kinderen tussen de middag lekkere en gezonde boterhammen krijgen. Zij krijgen divers beleg aangeboden, van hartig tot zoet. Denkt u aan kipfilet, hummus, zuivelspread, een eitje, verse aardbeien, pindakaas, etc.

Drinken op de groepen
Kinderen krijgen op de groepen krijgen thee, melk, karnemelk en/of water aangeboden. Met sap zijn onze pedagogisch medewerkers voorzichtig vanwege het hoge suikergehalte. Sap wordt met mate aangeboden.

Gezellig eten, dat is ons uitgangspunt
De maaltijden zijn een moment van samenzijn; even rustig zitten en van ons eten en drinken genieten. Samen eten betekent dat we de tijd nemen om goed en lekker te eten, we hebben immers geen haast. Gezellig eten, dat is ons uitgangspunt.