Optimale samenwerking tussen kinderopvang en school
In IKC De Wingerd bieden wij opvang voor kinderen in de leeftijd van 2-13 jaar. We hebben hier één peuterspeelgroep, Spelenderwijs, voor kinderen in de leeftijd 2-4 jaar.
BSO De Wingerd bestaat uit twee groepen in de leeftijd 4-13 jaar.

Sinds 28 oktober 2019 werken basisschool De Wingerd en Kinderopvang ‘t Herdertje samen in een IKC. Op deze manier kunnen wij de kinderen optimaal begeleiden in hun ontwikkeling.

Binnenruimtes
Binnen IKC De Wingerd maken we gebruik van 2 lokalen voor de opvang van de kinderen.
De kinderen van de BSO maken gebruik van allebei de lokalen. De ruimtes zijn zo ingericht dat de kinderen zich na schooltijd heerlijk kunnen vermaken. Tevens kunnen de kinderen zich op deze locatie heerlijk uitleven in de gymzaal van de school.

Buitenruimte
Op het schoolplein kunnen de kinderen van deze locatie gebruik maken van de speeltoestellen op het plein. De kinderen van de BSO maken ook gebruik van het veldje naast de school om lekker te ravotten.

Bereikbaarheid
IKC De Wingerd ligt midden in een woonwijk en is wel met de auto bereikbaar, maar de parkeerplaatsen zijn beperkt. Komt u met de fiets uw kind brengen? Dan kunt u deze buiten de hekken van de school plaatsen.

Het team
Onze pedagogisch medewerkers staan bekend om hun creativiteit en het samen ondernemen van activiteiten met de kinderen. De medewerkers van IKC De Wingerd werken al jaren samen als een hecht team, waardoor er een een vertrouwensband is ontstaan tussen de medewerkers, kinderen en hun ouders.