Missie

Kinderopvang ‘t Herdertje is een organisatie waar u te allen tijde kunt rekenen op liefdevolle zorg voor uw kind, een warm ontvangst en optimale begeleiding in de ontwikkeling van uw kind door onze professionele pedagogisch medewerkers. Betrouwbaar, betrokken en bevlogen dat is waar Kinderopvang ‘t Herdertje voor staat.

Wij zijn een lokale onderneming en willen dat ook blijven, zo kunnen wij altijd dichtbij onze klanten blijven staan.

Visie
Liefdevol zorgen voor uw kind betekent voor ons; uw kind de ruimte geven om te spelen en te ontdekken. Uw kind een gezellig en veilige omgeving bieden, stimuleren en het zelfvertrouwen geven zodat hij/zij zich kan ontwikkelen tot een gelukkig kind.
Daarnaast werken wij met z’n allen iedere dag hard om kwaliteit te leveren. Wij doen dit door in contact te blijven met de klant en met elkaar, de medewerkers van Kinderopvang ‘t Herdertje. Alleen zo kunnen wij continuïteit in de kwaliteit blijven garanderen.

De kinderen

Bij Kinderopvang ‘t Herdertje kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, ontdekken, ondernemen en spelenderwijs leren. Er worden op onze locaties activiteiten ondernomen in groepsverband, echter staat het kind als individu bij ons voorop, omdat wij ons realiseren dat ieder kind anders is. Kortom: bij Kinderopvang ‘t Herdertje mogen kinderen zijn wie ze zijn en ontwikkelen op hun eigen manier en tempo.

De klant

Weten wie de klant is, waar de behoefte ligt en onze persoonlijke doch zakelijke benadering is iets waar dagelijks aan wordt gewerkt. Door de pedagogisch medewerkers en ook door de mensen op kantoor. Door te luisteren, vragen te stellen, actief mee te denken en in contact te blijven, kunnen we zo goed mogelijk inspelen op de behoefte van de klant.

De pedagogisch medewerkers

Het team van Kinderopvang ‘t Herdertje bestaat uit de meest liefdevolle en toegewijde pedagogisch medewerkers die passie hebben om met kinderen te werken. De samenstelling van het team is uniek; zo werken er pedagogisch medewerkers al ruim 20 jaar bij Kinderopvang ‘t Herdertje en zorgen zij er niet alleen voor dat alle kinderen met liefde worden ontvangen, maar ook de nieuwe medewerkers. In combinatie met de jongere pedagogisch medewerkers vormen zij een bijzonder en stabiel team dat elkaar aanvult.

Keuze

Ouders die kinderopvang zoeken willen zoveel mogelijk flexibiliteit en keuzemogelijkheden, daarom biedt Kinderopvang ‘t Herdertje diverse opvangmogelijkheden aan. Hele dag kinderopvang, halve dag kinderopvang, reguliere BSO en vakantie BSO.

Het pedagogisch beleid

Het pedagogisch beleid van Kinderopvang ‘t Herdertje werkt vanuit het principe om kinderen de ruimte te geven om hun voorkeuren te ontdekken, om te spelen, te ondernemen en geprikkeld te worden. Bij Kinderopvang ‘t Herdertje staat het kind als individu voorop.

Het pedagogisch beleid is een stuk dat altijd in ontwikkeling is. Het is een voortdurend proces van pedagogisch vernieuwing. Het gaat om altijd blijven nadenken over wat de kinderen en de ouders willen en ook wat je wilt als organisatie. Nieuwe dingen uitproberen, elkaar kritische vragen durven te stellen en regels ter discussie durven te stellen hoort daar bij.

Al jaren werken bij Kinderopvang ‘t Herdertje twee pedagogisch coaches. Zij begeleiden en coachen de pedagogisch medewerkers op pedagogisch gebied. Zij zorgt dat het pedagogisch beleid mee gaat met de tijd en dat deze wordt geïmplementeerd in de organisatie.

Kinderopvang ‘t Herdertje heeft vertrouwen in deze manier van werken, al ruim 35 jaar, om de kwaliteit & professionaliteit te kunnen blijven garanderen, voor nu én voor de toekomst.