Recht op kinderopvangtoeslag?

Ouders (of verzorgers) van kinderen die bij Kinderopvang ’t Herdertje worden opgevangen hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Als u gebruik wilt maken van kinderopvangtoeslag dan is het belangrijk om de toeslag aan te vragen binnen drie maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen.

Een voorbeeld: een kind gaat vanaf 2 januari 2020 naar de kinderopvang. De ouder moet dan uiterlijk 30 april 2020 de kinderopvangtoeslag aanvragen, om geen maand te mis te lopen. Als u wacht met aanvragen tot 31 mei 2020, dan ontvangt u geen kinderopvangtoeslag over januari, maar wel over februari, maart, april en mei.

Kinderopvangtoeslag uitbetalen op de rekening van Kinderopvang ’t Herdertje?
Kinderopvang ’t Herdertje heeft een convenant gesloten met de Belastingdienst waardoor het mogelijk is om de kinderopvangtoeslag rechtstreeks door de belastingdienst naar ons over te laten maken. Via mijn.toeslagen.nl kunt u dit aangeven via het onderstaande stappenplan:

1. log in mij mijn.toeslagen.nl met uw DigiD;

2. Ga naar het menu ‘actuele berekeningen’ / ‘kinderopvangtoeslag’;

3. Kies in het menu rechts voor de optie om de toeslag over te laten maken naar de kinderopvangorganisatie;

4. Bevestig uw aanvraag als u voldoet aan de voorwaarden;

5. U krijgt een bevestiging en de aanvraag/wijziging is compleet.

De Belastingdienst betaalt de kinderopvangtoeslag één maand vooruit. Als u uw toeslag op onze rekening laat uitbetalen dan ontvangen wij deze rond de 20ste van de maand voor de maand erop. Wij verwerken de ontvangen toeslag op uw factuur zodat u alleen nog het verschil betaald.

Mocht u nog vragen hebben over de kinderopvangtoeslag of de uitbetaling hiervan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers op kantoor zijn op werkdagen te bereiken via telefoonnummer (0229)248745.