Het aantal kinderen en de afstand tussen de school en de opvanglocatie bepalen of de kinderen van/naar de opvanglocatie lopen, met de elektrische bakfiets per auto of BSO Bus worden vervoerd.

Wij organiseren het BSO vervoer samen met onze pedagogisch medewerkers, een eigen wagenpark, chauffeurs en de BSO Bus. Medewerkers die de kinderen van school ophalen hebben allen een (arbeids)overeenkomst met Kinderopvang ‘t Herdertje, in bezit van een geldig VOG en zijn herkenbaar aan een bodywarmer van onze organisatie.

Alle medewerkers die met de BSO bus de kinderen vervoeren zijn in het bezit van een geldig certificaat. De BSO Bus rijdt via vaste routes. Vanuit de overheid zijn wij verplicht hiervoor vaste rijroutes vast te leggen.

Wanneer een BSO locatie binnen de school van het kind georganiseerd is, heeft het onze voorkeur de kinderen daar op te vangen. Zo wordt het aantal vervoersbewegingen beperkt. Er kan wel gekozen worden voor één van onze locaties Sport BSO of een kleinschalige BSO buiten de ‘hekken’ van de school. Bij een keuze voor één van deze locaties is vervoer met auto of BSO bus noodzakelijk.

Om het vervoer van de kinderen en medewerkers goed te regelen is er binnen Kinderopvang ‘t Herdertje een medewerker die zich alleen richt op het vervoer van de kinderen. Deze medewerker regelt dagelijks het rijrooster en zorgt dat ieder kind in dit rooster is opgenomen. Onderling is er dagelijks intensief contact tussen deze medewerker en de chauffeurs. Op deze manier wordt het vervoer van de kinderen zo efficiënt mogelijk geregeld.

Tijdens het intakegesprek dat u heeft, ongeveer een maand voordat de opvang van start gaat, wordt duidelijk met welk vervoermiddel uw kind mee gaat.

Bus

Auto

BSO bus

Elektrische bakfiets