Laten we dromen…

De Pontonnier is in 2021 een grondig zoektocht gestart naar de samenwerkingspartner om onderwijs en kinderopvang te combineren binnen De Pontonnier. Zo hebben de Pontonnier en Kinderopvang ‘t Herdertje elkaar gevonden! In 2022 is een duurzame en intensieve samenwerking gestart.

Kinderopvang ‘t Herdertje heeft binnen de school een buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wanneer u op woensdag ook opvang nodig heeft, vernemen wij dit graag. Bij voldoende animo openen we ook op die dagen de BSO bij de Pontonnier. Op dit moment gaan de kinderen op woensdag  nog naar één onze BSO locatie Het Ooievaarsnest. Op woensdag worden de kinderen door een van onze medewerkers opgehaald van school en naar de betreffende locatie gebracht.

School is voor de meeste kinderen intensief, daarom vindt Kinderopvang ‘t Herdertje het belangrijk dat de BSO echt wordt ervaren als vrije tijd, net als thuiskomen uit school. Kinderopvang ‘t Herdertje biedt iedere dag leuke, uitdagende activiteiten aan waar de kinderen aan mee mogen doen.

Daarnaast zal is er ook een peutergroep ‘Spelenderwijs’ gestart voor 2-4 jarige peuters. Deze Spelenderwijs groep is geopend op maandag- dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend. Het schoolplein delen zij met de kleuters, hier ontmoeten zij elkaar en kunnen zij met elkaar spelen.
De oudste peuters zullen op sommige momenten samen met de pedagogisch medewerker kennis maken met de kleuterklas, denk aan het kringmoment, even iets lenen of even meespelen in de speelhoeken. Op deze manier leren zij spelenderwijs de kleuterklas kennen en worden zij voorbereid op het basisonderwijs. Er is een hechte samenwerking tussen groep 1/2 en de peutergroep. Hierdoor kan uw kind kennismaken met de leerkrachten, leerlingen en gewoontes van de kleuters. De beste voorbereiding op de basisschool!

Wilt u graag meer weten over de opvang van Kinderopvang ‘t Herdertje, neemt u dan vrijblijvend contact op via info@herdertje.nl of belt u met de medewerkers van de planning: 0229-248745.