Buitenschoolse Opvang Het Ooievaarsnest
Op de basisschool Het Ooievaarsnest in Zwaag hebben wij een Buitenschoolse Opvang (BSO) gerealiseerd; de eerste BSO van ’t Herdertje. De BSO bestaat uit een prachtige ruimte ingerichte ruimte, een tussen gedeelte met leeshoek en een atelier. Van het schoolplein en het grasveld mogen wij na schooltijd en in de vakantieperiodes gebruikmaken. Met regelmaat en met veel genoegen doen we dat ook. De buitenruimtes zijn ideaal voor het organiseren van een spelletjesdag of een sportdag.

Vrije tijd
Buitenschoolse Opvang is vrije tijd voor de kinderen en dat betekent dat onze pedagogisch medewerkers ervoor zorgen dat de kinderen een gezellige en leuke tijd hebben op de opvang. Er worden groepsactiviteiten aangeboden, waar kinderen uit kunnen kiezen, maar ook vrij spelen op het schoolplein of grasveld. Ook een spelletje doen, knutselen of samen spelen in één van de ruimtes kan. Wie even rustig wilt lezen of zijn/haar huiswerk wilt maken, kan plaatsnemen in de keuken aan de tafel of op de bank.

Schoolvakanties
Tijdens de schoolvakanties en de studiedagen worden er allerlei activiteiten ondernomen, die van tevoren zijn bedacht door de kinderen en de pedagogisch medewerkers. U kunt denken aan: een speurtocht maken, naar de film, een sportieve dag met buiten- en binnenactiviteiten et cetera. De activiteiten worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Bereikbaarheid
BSO Het Ooievaarsnest bevindt zich in de basisschool ’t Ooievaarsnest. De locatie is goed te bereiken, zowel met de auto (genoeg parkeergelegenheid rondom de school) als met de fiets.

BSO Het Ooievaarsnest ligt op enkele minuten loopafstand van ons kinderdagverblijf aan de Dorpsstraat.