Keuze voor een BSO-locatie is gekoppeld aan de basisschool
Een belangrijk onderdeel van de plaatsing van een kindje op de BSO betreft het vervoer van de school naar de BSO. Kinderopvang ’t Herdertje kiest ervoor om kinderen zo min mogelijk te vervoeren voor de veiligheid van de kinderen. Daarom is het basis uitgangspunt van een BSO-plaatsing: gaat uw kind naar een school waarbinnen een BSO van Kinderopvang ’t Herdertje gevestigd is? Dan zal er geprobeerd worden uw kindje op deze locatie te plaatsen.

Indien dit niet het geval is, dan gelden de volgende uitgangspunten:

  • BSO Noorderdracht is de ’thuisbasis’ van kinderen van de scholen: Socrates, Roald Dahl, Westwijzer en de Jan Luykenschool. Kinderen van deze scholen worden zo veel als mogelijk op BSO Noorderdracht geplaatst, zodat het vervoer van de school naar deze BSO gebundeld kan worden. Voor BSO Noorderdracht geldt de aanvullende afspraak dat opvang op BSO Noorderdracht mogelijk is als uw kind niet op een van deze scholen zit, maar uw kind wél op KDV Noorderdracht heeft gezeten én een broertje of zusje nog op de KDV Noorderdracht wordt opgevangen. Een plaatsing is dan alleen mogelijk als het vervoer van school naar de BSO gerealiseerd kan worden.
  • BSO Het Ooievaarsnest is de ’thuisbasis’ van de kinderen van basisschool ’t Ooievaarsnest en de St. Lidwinaschool te Zwaagdijk. Kinderen van de St. Lidwinaschool worden zoveel als mogelijk op BSO Het Ooievaarsnest geplaatst, zodat het vervoer van de school naar deze BSO gebundeld kan worden.
  • BSO De Pontonnier of Sport BSO Roskam is de ’thuisbasis’ van kinderen van de scholen De Rank, De Klimop, De Flierefluiter, Het Kompas en de Tweemaster. Kinderen van deze scholen worden zo veel als mogelijk op deze BSO’s geplaatst, zodat het vervoer van de school naar de BSO gebundeld kan worden.

Indien u gebruik wenst te maken van één van onze speciale BSO’s; een Sport BSO of onze kleinschalige BSO Honky Tonk, dan is het wel mogelijk om vanaf iedere basisschool in te schrijven, mits het vervoer van school naar de BSO door Kinderopvang ’t Herdertje gerealiseerd kan worden.