De eerste vestiging van Kinderopvang ‘t Herdertje
Kinderopvang ‘t Herdertje opende meer dan 35 jaar geleden haar eerste vestiging aan de Dorpsstraat 123 te Zwaag en met trots presenteren wij dan ook deze vestiging als eerste.

Op deze locatie bieden wij dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Op horizontale groepen (0-2 jaar en 2-4 jaar).

Binnenruimtes
De groepen zijn allemaal vriendelijk, warm, licht en huiselijk ingericht. Voor deze inrichting is gekozen zodat de kinderen en hun ouders zich snel thuisvoelen op de groep. Alle groepen hebben een eigen slaapkamer en de kinderen hebben hun eigen slaapplek, zodat ook deze ruimte prettig en vertrouwd aanvoelt.

Buitenruimte
Het kinderdagverblijf ‘Dorpsstraat’ ligt aan een doorgaande weg in Zwaag. De locatie heeft een vriendelijke en warme uitstraling en heeft een parel van een tuin. De tuin is ongeveer 2000 m2 groot en is voorzien van een grote zandbak, diverse speeltoestellen en veel leuke en uitdagende buitenmaterialen waar de kinderen zich heerlijk mee kunnen vermaken.

Op dinsdag en donderdagmiddag wordt er door de peutergroepen gebruik gemaakt van de nabijgelegen gymzaal. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven; balspellen, ringwerpen en gymmen op de mat.

Bereikbaarheid
Deze vestiging is gelegen aan de doorgaande weg in Zwaag. U kunt direct aan de voorzijde op eigen terrein uw auto parkeren. Brengt u uw kind met de fiets? Dan kunt u gebruik maken van de fietsenrekken gelegen naast de toegangsdeur.

Het team
Ons team op de Dorpsstraat is een team dat al jaren met elkaar werkt. Het is een team dat elkaar aanvult en elkaar scherp houdt. Op de babygroepen staan lieve, zorgzame en professionele pedagogisch medewerkers die iedere dag klaar staan voor de kinderen en hun ouders. Wij weten dat een vast gezicht op de groep belangrijk is voor het hechtingsproces van het kind en ook voor de ouders. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat tenminste één vast pedagogisch medewerker op de groep aanwezig is.
De pedagogisch medewerkers van de peutergroepen stimuleren de kinderen om te ondernemen, dagen de kinderen uit om creatief te zijn en doen graag spelletjes met de kinderen.

Enkele pedagogisch medewerkers op de Dorpsstraat werken al ruim 20 jaar met veel plezier bij Kinderopvang ‘t Herdertje. Dat is echte liefde voor het vak.

“Stein gaat altijd met veel plezier naar de Sterrekindjes op de Dorpsstraat. Zodra we het terrein opkomen, wordt hij enthousiast en wil hij zo snel mogelijk naar zijn groep. De leidsters zijn goed in hun vak, lief voor de kinderen en duidelijk in de communicatie naar de kind én ouders”

Sander, vader van Stein, (Dagopvang Dorpsstraat in Zwaag)