Fijne samenwerking met school
Spelenderwijs op weg naar school is een samenwerking tussen de peuter- en kleuterleerkracht. Door deze samenwerking kunnen we inspelen op de individuele ontwikkeling van ieder kind. Wanneer peuters klaar zijn voor nieuwe uitdagingen doen zij mee met activiteiten in de kleuterklas zoals kringmoment of spel.

Binnenruimte
Onze Spelenderwijs groep bevindt zich in een lokaal van basisschool Sint Lidwina. De ruimte is ingedeeld in verschillende hoeken, zodat de kinderen zich daar heerlijk kunnen uitleven en ontwikkelen op eigen niveau. Jonge kleuters die nog erg moeten wennen in de klas kunnen zich even terugtrekken op de peutergroep om tot rust te komen als zij daar behoefte aan hebben.

Buitenruimte
Het schoolplein delen de kinderen van de Spelenderwijs groep met de kleuters van school. Hier ontmoeten zij elkaar en kunnen zij met elkaar spelen. Ook spelen de oudste peuters bepaalde momenten in de kleuterklas.

Bereikbaarheid
Deze locatie is gelegen in basisschool Sint Lidwina in Zwaagdijk-West. De school ligt aan de doorgaande route en tegenover de school is parkeerruimte. Komt u met de fiets uw kind(eren) brengen, dan is bij de school plek voor uw fiets.

Het team
De pedagogisch medewerker op deze groep heeft een onderwijsachtergrond en gespecialiseerd in spelenderwijs leren. Zij geeft de kinderen het vertrouwen wat ze nodig hebben bij het maken van stappen in hun ontwikkeling.