Van garage naar een geweldig Kinderdagverblijf en BSO
Wie nu onze locatie de Noorderdracht binnenloopt kan zich bijna niet voorstellen dat het voorheen een autogarage was. Geen geur van smeerolie meer te ruiken, geen bandensporen op de grond meer en geen autolift meer terug te vinden. Vanaf mei 2011 is het een moderne opvang locatie die is voorzien van ruime en gezellige ruimtes. Door de vele hoge ramen heeft iedere groep veel natuurlijk lichtinval. De locatie doet sfeervol aan, zodat de kinderen en ouders zich gemakkelijk thuis kunnen voelen.

Op deze locatie bieden wij opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar.

Binnenruimtes
De lichte groepsruimtes zijn ingericht in huiselijke sfeer en hebben aparte hoekjes zodat ieder kind naar eigen behoefte kan spelen en ontdekken. Op deze locaties zijn 2 babygroepen, waar kinderen van 0-2 jaar liefdevol worden verzorgd door onze pedagogisch medewerkers. Wanneer de kinderen 2 jaar zijn, stromen zij door naar één van de twee peutergroepen die zich ook in deze locatie bevindt. Er is één verticale groep voor de opvang voor kinderen van 0-4 jaar.

Voor kinderen vanaf 4 jaar is het mogelijk om op deze locatie gebruik te maken van onze buitenschoolse opvang. U dient uw kind(eren) hiervoor wel apart op te geven door een inschrijving te doen voor BSO.

Buitenruimte
Bij de Noorderdracht is voldoende plek voor de kinderen om heerlijk buiten te spelen. Er valt hier van alles te ontdekken. Er is een apart tuin voor de kleine kinderen, deze tuin grenst aan de babygroep. en is ingericht voor de allerkleinsten.

De peuters kunnen aan de peuter kant van deze locatie spelen in de grote zandbak, maar er is ook voldoende ruimte om te klimmen en te klauteren op één van de speeltoestellen of te spelen met het andere uitdagende buitenmateriaal. Aan de rechterkant staat molen de Krijgsman, waar de kinderen met de pedagogisch medewerkers, in kleine groepen naar toe mogen om boodschappen te doen of de molen te bezichtigen.

De oudere kinderen hebben ruimte om buiten te spelen op het plein wat grenst aan de BSO ruimte. Balspellen, duikelen aan het duikelrek of even in de zandbak spelen. Het kan allemaal bij BSO Noorderdracht.

Bereikbaarheid
Locatie Noorderdracht ligt aan een doorgaande weg aan de rand van een nieuwbouwwijk. Zowel aan de voorzijde van het pand als aan de achterzijde kunt u gemakkelijk uw auto parkeren. Wanneer u met de fiets komt, dan kunt u deze gemakkelijk plaatsen in de fietsenrekken voor het pand.

Het team
Het team van de Noorderdracht staat voor warmte en gezelligheid. Zij weten de kinderen iedere keer weer te trakteren op hun creativiteit en ook de kinderen te inspireren om zelf creatief te zijn. De pedagogisch medewerkers nemen de tijd om de kinderen te leren kennen en bieden een veilige en vertrouwde omgeving voor de kinderen en ouders, zodat de opvang een goede tweede thuis is.

Op deze locatie zijn medewerkers die al meer dan 20 jaar bij Kinderopvang ‘t Herdertje werken en nog steeds met plezier en liefde de kinderen een fijne tijd bezorgen.

“Mijn dochter, Yinthe, wordt op een gezellig, liefdevolle en positieve manier opgevangen door haar leidsters. Zij hebben echt oog voor Yinthe. Dit merk ik aan de manier waarop zij activiteiten gedurende de dag met haar invullen. Het contact tussen de leidsters en mij is prettig en de sfeer op de groep is heel plezierig. Dit alles maakt dat mijn dochter met veel plezier naar de opvang gaat en ik haar daar ook met een gerust hart naar toe breng.”

Mieke Kemmers, moeder van Yinthe, (Dagopvang Noorderdracht in Oosterblokker)

“Onze Jasmijn is altijd met veel plezier naar de Noorderdracht gegaan; Melissa en Astrid hebben ervoor gezorgd dat Jasmijn zich welkom voelde en veilig. Over de service van de organisatie neem ik mijn petje af. Dank jullie wel voor de goede zorg.”

Kristie, moeder van Jasmijn