Op deze locatie is er ruimte voor maximaal 50 kinderen per dag.

De BSO bestaat uit drie grote ruimten voorzien van aparte hoeken en een tussenruimte. De grote ruimten zijn ingedeeld met aparte hoeken en een van de ruimtes heeft een prachtige keuken. In deze ruimte staat een grote tafel waaraan de kinderen, direct na schooltijd, met z’n allen wat drinken en eten (fruit en/of crackers). Eerst even rustig bijkomen van een drukke dag, even je verhaal vertellen om vervolgens een activiteit te kiezen. Tevens is er een atelier ingericht waar de kinderen zich heerlijk creatief kunnen uitleven.

Wanneer er op dag en meer dan 20 kinderen op de BSO aanwezig zijn zal er een splitsing worden gemaakt in leeftijd vanaf 4 tot 8 tot maximaal 20 kinderen en vanaf 8 tot 13 jaar tot maximaal 30 kinderen. Wij kiezen er dan voor om de jongste kinderen in het lokaal op te vangen dit is voor hun een vertrouwde omgeving. De oudste kinderen eten en drinken dan gezamenlijk in de tussenruimte, daarna zijn alle kinderen vrij om te kiezen waar zij willen spelen en wat zij gaan doen.

Verschillende knutselactiviteiten worden regelmatig op de groep georganiseerd, deze leent zich daar uitstekend voor. De knutselkast die Het Ooievaarsnest heeft is een ‘snoepparadijs’ voor de knutselliefhebbers. Wie even rustig zijn/haar huiswerk wilt maken, kan plaatsnemen aan de het bureau in de keuken. Wie buiten een activiteit wilt ondernemen, kan onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naar buiten.

De kinderen zijn dus ingedeeld in twee stamgroepen maar maken gebruik van meerdere ruimten.

Op de vrijdagen worden de groepen samengevoegd en worden de kinderen opgevangen op onze locatie binnen IKC De Wingerd in Zwaag. Eén van de vaste pedagogisch medewerkers van de groep is op de vrijdag aanwezig en draait mee met de samengestelde groep.

Geweldige buitenruimte
Doordat we gebruik mogen maken van het schoolplein en het grasveld van de basisschool ’t Ooievaarsnest kunnen we met de kinderen buiten van alles ondernemen. Van een partijtje voetballen tot het opzetten van een sportparcours, van touwtje springen tot verstoppertje spelen en van het organiseren van een spelletjesmiddag tot een waterbaan maken in de zomer. Dat maakt dat deze ruimte zeer veelzijdig is voor de kinderen van 4 tot 13 jaar.

Gegarandeerd lekker spelen
Bij Het Ooievaarsnest spelen we waar mogelijk buiten, maar wie liever binnen gaat knutselen, bakken, lezen of een bordspel spelen met de pedagogisch medewerkers, is bij de BSO Het Ooievaarsnest ook aan het juiste adres. De pedagogisch medewerkers van deze opvang laten de kinderen vrij om te kiezen, zodat ieder kind op zijn/haar manier lekker kan spelen.