Leuk voor de kinderen, gemakkelijk voor de ouders
Op de dagopvang van De Noorderdracht zijn er 2 babygroepen (0 – 2 jaar), 2 peutergroepen (2 – 4 jaar) en 1 vertikale groep (0-4 jaar). De groepen zijn allemaal ruim opgezet en voorzien van diverse speelhoeken. De kinderen worden in de ochtend ontvangen aan een grote tafel waarop speelgoed, boeken, puzzels, spelletjes klaar staan voor de kinderen. De overgang van thuis naar de opvang willen we hiermee zo gemakkelijk mogelijk maken. Door de tafel op een leuke manier te presenteren worden de kinderen meteen getrokken naar het speelgoed. Leuk voor de kinderen, gemakkelijk voor de ouders.

De groepen beneden hebben deuren grenzend aan de tuin. Zodra het weer het toelaat, gaat de deur op en worden er activiteiten buiten ondernomen. Maar ook wanneer het waait en de bladeren van de bomen vallen, gaan de leidsters met de kinderen naar buiten; bladeren zoeken voor een knutselproject, lekker uitwaaien of gewoon om een frisse neus te halen.

Op de groepen worden met thema’s gewerkt
Iedere groep heeft diverse speelhoeken, zodat de kinderen in aanraking komen met verschillende spelmaterialen. Op de groepen wordt gewerkt met thema’s, ook de speelhoeken worden dan aangepast. Zo worden de kinderen iedere keer weer verrast, geprikkeld en uitgedaagd.

Iedere groep is voorzien van een slaapkamer, waar de kinderen hun eigen bedje hebben. Kinderen mogen natuurlijk hun eigen knuffel en slaapzak meenemen.

“Onze zoon heeft vorige week zijn eerste wen dag gehad bij de basisschool. Hij vond het super en de juf gaf aan dat hij zich erg goed wist aan te passen. In de kring zitten, vertellen en ook de dynamiek van alle kinderen pakte hij goed op. Ik ben van mening dat de Spetter groep hier erg aan heeft bijgedragen. Ik heb Danielle hier vanmorgen ook mijn complimenten voor gegeven. Bij deze ook aan Kinderopvang ’t Herdertje. Wij zijn hier erg te spreken over Kinderopvang ’t Herdertje.”

Isabel de Vries