Samenstelling groepen
Op de locatie Noorderdracht hebben wij twee groepen buitenschoolse opvang (BSO), de ‘Spetters’ en de ‘Kanjers’. In totaal kunnen er 40 kinderen per dag geplaatst worden op deze locatie. Wij bieden hier zowel voor- als naschoolse opvang aan. Alleen op woensdag is er geen voorschoolse opvang mogelijk op deze locatie.

Wanneer er op dagen meer dan 20 kinderen op de BSO de Noorderdracht aanwezig zijn zal er een splitsing worden gemaakt.

De jongste kinderen kunnen dan gebruik maken van de ruimte boven, de ‘Spetters’ en direct uit school gezamenlijk wat eten en drinken. Daarna mogen zij kiezen om boven, beneden (in overleg) of buiten te gaan spelen of aan een activiteit mee te doen. Boven hebben de kinderen de mogelijkheid om in de “bibliotheek” op de overloop rustig een boek te lezen of huiswerk te maken aan het bureau. In deze groep kunnen maximaal 20 kinderen opgevangen worden na schooltijd, op vrije dagen of tijdens vakanties.

Het samenspelen met de twee groepen is afhankelijk van de grootte van de groep en wat er die dag op het programma staat aan activiteiten. Wij vieren bijvoorbeeld Sinterklaas of kerst het liefst met alle kinderen bij elkaar.

Een keuken om van te dromen
De grote en gezellige benedenruimte van de locatie De Noorderdracht is waar de opvang voor alle kinderen van de BSO plaatsvindt. De benedenverdieping biedt ruimte aan 20 schoolgaande kinderen. De ruimte is verdeeld in diverse hoeken en heeft onder andere fantastische keuken voorzien van een oven en een kookplaat. De kinderen maken samen met de leidsters veel gebruik van de keuken. Met regelmaat worden er een kookmiddag georganiseerd en wordt er gevraagd aan de kinderen om hun lievelingsrecept mee te nemen, zodat het recept kan worden gemaakt, gedeeld en worden opgegeten op de opvang.

Speelplein buiten
Het grote speelplein grenst direct aan de BSO-ruimte, waardoor de kinderen gemakkelijk naar buiten kunnen gaan om vrij te spelen. Op het plein worden met regelmaat spelletjes en een sportmiddag georganiseerd. En een speurtocht in de boomgaard, welke grenst aan de achterzijde van de locatie, staat ook nog wel eens op de agenda.

Initiatieven
De kinderen worden op de BSO De Noorderdracht gestimuleerd hun mening te geven. De pedagogisch medewerkers staan open voor de initiatieven van de kinderen en spelen hierop in waar mogelijk. Kinderen kunnen aandragen wat zij graag willen ondernemen op de BSO of in de vakantie als er een uitje is.

Zo zorgen wij er met z’n allen voor dat de opvang zo leuk mogelijk is voor de kinderen.