Zachte uitstraling op de babygroepen
De Dorpsstraat heeft 4 babygroepen, waarvan er twee ruimte bieden aan maximaal 8 kinderen en de andere twee aan maximaal 12 kinderen. De lichte ruimtes en de zachte uitstraling zorgen er mede voor dat de kinderen een fijne opvangomgeving hebben. Wij werken zoveel mogelijk met grondboxen, zodat de allerkleinste de ruimte en de rust hebben om te leren rollen, zitten, kruipen en lopen. De groepen zijn zo ingericht dat op ooghoogte van de kinderen er van alles te zien en te ondernemen is. Zo hangt er bijvoorbeeld op ooghoogte foto’s van activiteiten, een spiegel en vaardigheidspeelgoed.

Peutergroepen
De Dorpsstraat heeft 3 peutergroepen, waarvan er drie iedere dag ruimte hebben om 16 kinderen te ontvangen. De peutergroepen zijn sfeervol ingericht en ieder hoek van de groep heeft een andere speelruimte, zodat de kinderen kunnen kiezen uit de speelmogelijkheden.

Een parel van een tuin
Alle beneden groepen grenzen met hun deuren aan de geweldige tuin. Bij mooi weer gaan de deuren open en de leidsters met de kinderen direct naar buiten. Iedere dag lekker naar buiten en op mooie dagen soms tussen de middag picknicken, het hoort erbij op de Dorpsstraat.

Peutergym
Bewegen is goed en gezond; ook voor de allerkleinsten en wat is er dan lekkerder dan je mogen uitleven in een echte gymzaal? Onze peuters op de Dorpsstraat gymmen regelmatig in de gymzaal in de buurt.