Recht op kinderopvangtoeslag?

kinderopvangtoeslagOuders (of verzorgers) van kinderen die bij Kinderopvang 't Herdertje worden opgevangen hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 geldt een nieuwe belangrijke regel. Als u gebruik wilt maken van kinderopvangtoeslag dan is het belangrijk om de toeslag aan te vragen binnen drie maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen.

Een voorbeeld: een kind vanaf vanaf 2 januari 2014 naar de kinderopvang. De ouder moet dan uiterlijk 30 april 2014 de kinderopvangtoeslag aanvragen, om geen maand te mis te lopen. Als u wacht met aanvragen tot 31 mei 2014, dan ontvangt u geen kinderopvangtoeslag over januari, maar wel over februari, maart, april en mei. 

Kinderopvangtoeslag uitbetalen op de rekening van Kinderopvang 't Herdertje?
Een andere regel omtrent toeslag die per 1 januari 2014 van kracht is het 1-rekening principe. De belastingdienst keert de toeslagen uit op één rekening nummer. Deze rekening moet op naam staan van de persoon die de toeslag heeft aangevraagd. 

Kinderopvang 't Herdertje heeft een convenant gesloten met de Belastingdienst waardoor het mogelijk is om uitgezonderd te worden van de regel van één rekeningnummer. U kunt uw kinderopvangtoeslag nog steeds op de rekening van Kinderopvang 't Herdertje laten overmaken. Via mijn.toeslagen.nl kunt u dit aangeven via het onderstaande stappenplan: 

1. log in mij mijn.toeslagen.nl met uw DigiD;

2. Ga naar het menu 'actuele berekeningen' / 'kinderopvangtoeslag';

toeslagen-stap1

3. Kies in het menu rechts voor de optie om de toeslag over te laten maken naar de kinderopvangorganisatie;

toeslagen-stap2

4. Bevestig uw aanvraag als u voldoet aan de voorwaarden;

toeslagen-stap3 

5. U krijgt een bevestiging en de aanvraag/wijziging is compleet.

toeslagen-stap4

De Belastingdienst betaalt de kinderopvangtoeslag één maand vooruit. Als u uw toeslag op onze rekening laat uitbetalen dan ontvangen wij deze rond de 20ste van de maand voor de maand erop. Wij verwerken de ontvangen toeslag op uw factuur zoda u alleen nog het verschil betaald.

Mocht u nog vragen hebben over de kinderopvangtoeslag of de uitbetaling hiervan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers op kantoor zijn op werkdagen te bereiken via telefoonnummer (0229)248745.

Ga naar boven