Wij zorgen voor een rustige en gezellige lunch

Het primaire deel van de TSO, waarvoor Kinderopvang ’t Herdertje verantwoordelijk voor is, is het zorgen voor een rustige en gezellige omgeving waar de kinderen tussen de middag kunnen eten en drinken onder begeleiding van leidsters en vrijwilligers.

De lunch
En dan is het lunchpauze op school. Dat is toch maar een uurtje? Hoe dat uur is opgebouwd vertellen wij u graag:

12.00 uur de leidsters halen de kinderen op uit de klas
12.00 – 12.30 uur de lunch wordt genuttigd in het lokaal van de BSO
12.30 – 13.05 uur buiten spelen en bij slecht weer binnen spelen eventueel even in de gymzaal
13.05 uur verzamelen en van daaruit naar de klas toe onder leiding van de leidsters

Eten en drinken
Voordat de kinderen van school worden opgehaald, zorgen de medewerkers ervoor dat de tafel gedekt is en dat de kinderen bij aankomst direct aan tafel kunnen. De kinderen en de medewerkers wachten op elkaar totdat iedereen aan tafel zit zodat er gezamenlijk kan worden gegeten. Naast lekker eten wordt er gezellig gekletst, gespeeld en gelachen. En soms komen de verhalen naar boven die kinderen dwars zitten en ook daar is ruimte voor. De medewerkers hebben een luisterend oor voor de kinderen.

Overblijf is inclusief eten en drinken
’t Herdertje zorgt er iedere dag voor dat de kinderen een gevarieerde en gezonde lunch krijgen aangeboden. Door divers beleg, brood, crackers en fruit aan te bieden, wordt de smaakontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Drinken krijgen de kinderen aangeboden in de vorm van melk, thee en water. Wilt u uw kind drinken van huis meegeven, dat kan natuurlijk ook.

Na de lunch wordt de tafel gezamenlijk afgeruimd om vervolgens vrij te spelen. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld en anders wordt er binnen gespeeld. Na het spelen is het tijd dat de kinderen weer naar school worden gebracht voor het middagprogramma op school.